DE RONDREIS - Reisverslag uit Playa del Carmen, Mexico van robertenliz - WaarBenJij.nu DE RONDREIS - Reisverslag uit Playa del Carmen, Mexico van robertenliz - WaarBenJij.nu

DE RONDREIS

Door: liz

Blijf op de hoogte en volg

31 Mei 2004 | Mexico, Playa del Carmen

Mexico, Guatemala en Belize

In de hectische metropool Mexico City krijg je een goede indruk van het moderne Mexicaanse leven, als je over het centrale plein Zócalo met de verzakkende kathedraal loopt. Hier wonen 20 miljoen mensen en daarmee is het de grootste, vieste en dichtsbevolkste stad van de wereld. we gaan hier ook naar de pyramide van de zon en de maan.
Vanuit de hoofdstad rijden we naar de heilige steden Monte Alban en Mitla bij Oaxaca. Rondom San Cristóbal en in het westelijke deel van Guatemala maak je in de hooggelegen dorpjes en op lokale markten kennis met de kleurrijke indianenbevolking. Hier gaan we paardrijden, mountain biken en allerlei prachtige excursies doen.
In Guatemala zie je resten van de hoge Maya-cultuur bij Quirigua en in de immense ruïnestad Tikal. Dit is een van de bekenste maya steden helemaal gelegen in een super groot oerwoud. We slapen een paar nachtjes in een houten hutje midden in de jungle. (vandaar al die vaccinaties en malaria pillen). en de plaatselijke bevolking gaat een keer voor ons koken omdat er geen restaurantjes enzo zijn. (bonen??) dan moeten we met al onze bagage in een bootje stappen omdat er geen wegverkeer verder mogelijk is en varen we naar Belize door de jungle. Hier komen we langs hele hoge watervallen en een 1000 meter steile rotswand.
Dan gaan we weer Mexico in bij Yucatan (provincie waar Playa del Carmen ook ligt) en daar bezoeken we de ruïnes van Yaxchilan en Palenque en de piramides bij Uxmal en Chichen Itza.
Onderweg zie je beboste heuvels in zuidelijk Mexico, vulkanen en akkers met maïs, koffie, suikerriet en katoen rond Panajachel en Antigua.

Het vlakke Petèn gebied heeft een dichte tropische begroeiing, terwijl het eveneens vlakke schiereiland Yucatán veel weidser is.
De dierenrijkdom ontdek je tijdens de boottocht door de Cañon del Sumidero, op de Rio Dulce en in het oerwoud rond Tikal. Sfeervolle oud-koloniale stadjes als Oaxaca, Campeche, San Cristóbal en het Guatemalteekse Antigua stralen een gemoedelijke provinciale sfeer uit.

Tot slot gaan we nog een weekje op eigen houtje chillen rondom Playa del Carmen in Yucatan.
En dan 1 juli begint het echt…. Werken 6 dagen per week…..!!!!

xxx

• 01 Juni 2004 - 17:03

Hupert:

dikke shit allemaal!

hoop te doen mensen!
    veel plezier en succes met werken straks,

x, huub

• 07 Juni 2004 - 06:29

Liesbeth&Bert:

Dag, Dit is een eerste poging om te kijken of het allemaal wel werkt.
    Fijne tijd gewenst!

• 07 Juni 2004 - 15:35

Carmen:

Hi darlings!
    Hoe is het daar in het warme (?) Mexico? Hebben jullie al vette dingen gezien/meegemaakt? Vast wel! Dus ik zal jullie maar niet vervelen met verhalen over het o zo warme Nederland (27graden!), tentamens die in de zon (niet) geleerd worden, Engelsmannen die andere vrouwen proberen te versieren, zero berichten uit Zuid-Afrika, en verhuizingen en illegale feestjes die op m'n pad komen. Houden jullie mij wel op de hoogte?
    Kus!

• 08 Juni 2004 - 11:46

Wavogt:

Hoi kinders, gaat alles goed? Ik hoop dat het daar niet zo warm is als hier, niet uit te houden voor je moeder,Robert.
    We zij druk bezig bij Leonie, papa is nog in Berlijn. Verder alles okay hier. Geniet maar lekker, dikke kus uit Goes

• 08 Juni 2004 - 12:21

Jesse James:

Hey Lizke en Robke,

Jullie hebben het vast geweldig in Mechico.. Hier is het momenteel ook niet verkeerd, 31 graden!!
    Hou me op de hoogte en veel plezier verder,
    groeten Jesse...

• 12 Juni 2004 - 13:19

Tijs:

¡Hola Robert & Liz!

Ik hoop dat jullie een topreis hebben, momenteel hangt er boven Cancun een beetje een orkaan, ik hoop niet dat jullie daar op je reis mee te maken hebben of krijgen. De straat waar wij in wonen is gistermiddag compleet omgetoverd in een rivier van 40 cm diep.

Helaas blijft het weer nog tot as dinsdag zo...

Ik kijk al uit naar jullie travel stories...

Hasta Pronto
    Tijs

• 14 Juni 2004 - 19:22

Manu En Martin:

Geweldig allemaal, we genieten van jullie verhalen en foto's, meer meer meer! We hopen ook dit nog eens te kunnen doen met kids??!!!
    Groetjes uit een inmiddels weer druk en toeristies Domburg